OM OSS

Kennel

ÄNGSBACKEN

Hej och välkommen till Ängsbacken !

Kattis Ehrlander & Jarmo Heiskanen heter vi som har kennelnamnet Ängsbacken . 1988 registrerade vi kenneln och har sedan dess haft 1-2 kullar om året. 2013 firade vi 25-årsjubileum som kennel.

Inom "hundvärlden" har Jarmo hunnit med drygt 10 år med dobermann (bl.a. tävlat NM-bruks för dobermann och suttit i AfD´s brukskommitté) och närmare 35 år med schäfer (flera hundar i Elitklass i bruks, tjänstehundscert, tävlat i spår, sök, rapport, BHP & IPO).

 

Jarmo har varit tävlingsledare inom Svenska Brukshundklubben och är tränings- & provledare för IPO samt IPO domare. Har dömt på flera SSM-IPO, samt IPO SM 2011 och 2017, Nordiska Mästerskapen 2014 och Finska Mästerskapen 2016. Till och med 2012 var Jarmo aktiv tävlingsfigurant (fig på NM 2002) inom SBK/Svenska Schäferhundklubben.

 

Kattis startade hunderiet med en bearded collie som hon gick sin första kurs med på Lidingö Brukshundklubb hösten 1972. Är schäferägare sedan 1985. Tränar och tävlar bruks, numera bara sporadiskt pga ryggskada och endast inom IPO som varit huvudintresset sedan 1992. Erhöll 2005 SSM-brons i IPO-FH med den underbara Satoris Yolly.

 

Kattis är instruktör (SBK) sedan 1994 och träningsansvarig & provledare samt sekreterare för avelskorning och IPO-domare inom SBK/Svenska Schäferhundklubben. Har dömt rasmästerskap för Boxer och Riesenschnauzer samt IPO-SM 2014.

 

Vi utbildar och tävlar våra hundar själva. Det är en viktig del för att utvärdera vår avel och för att lära känna våra avelstikars starka och svaga sidor. Några tikar har vi ute hos fodervärdar och där håller vi tät kontakt för att kunna bilda oss en komplett bild av hundarna.

 

Kenneln har tilldelats Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarepris vid tre tillfällen och Svenska Brukshundklubbens Korningsdiplom. Dessutom har avelstikarna Ängsbacken's Rappa och Ängsbacken's Sneak tilldelats Svenska Brukshundklubbens Korningsdiplom för sina avkommor.

 

Jarmos mål med aveln är att få fram sunda - belastningsbara - arbetsvilliga schäfrar att tävla med.

Kattis (som gjorde sitt specialarbete på gymnasiet om nedärvning) har som mål att varje kull skall vara bättre än de föregående, både gällande mentalitet och sundhet. Kort sagt, vårt mål är: Schäfrar för aktiva hundmänniskor.

 

 

Hemma hos oss bor:

Ängsbacken's Elsa *2011 (SCHH3 Balko v d Teufelskehle - IPO2 Ängsbacken's Tuija)

HD B, ED ua, MH, 1:a pris lkl 2, BH, IPO1, BSL2, IPO2

 

Ängsbacken's Kalla *2015 (Ängsbacken's Elsa - Bexter v tapferen Krieger)

HD B, ED ua, godkänd exteriörbeskrivning, MH

 

Ängsbacken's Olga *2017 (Ängsbacken's Elsa - Smedebakkens Fero)
HD C, ED ua, MH, godkänd exteriörbeskrivning

 

Ängsbacken's Orkan *2017 (Ängsbacken's Elsa - Smedebakkens Fero)
HD B, ED ua, MH, godkänd exteriörbeskrivning

 

Ängsbacken's Polly *2018 (Ängsbacken's Elsa - Smedebakkens Fero)

Eventuellt söker vi en tävlingsintresserad fodervärd till Polly!

 

Ängsbacken's Duffy *2010 (Bego v Brigar - Ängsbacken's Rappa)

HD A, ED ua, MH, ufl till elitspår, 1:a pris lyd 3

 

 

KONTAKT

Kattis Ehrlander & Jarmo Heiskanen

telefon: +46 (0)158-34113 (hem),

+46 (0)708-888684 (Kattis)

e-mail: aengsbacken@hotmail.com